Home Producten Uw eigen Private Label? Blog Contact

Biggelaar Parket - Case Study

´´Waarom Biggelaar al 8 jaar klant is van Bijlard``

 

Een echt familiebedrijf, zo kan Biggelaar Parket uit Veghel (Noord-Brabant) worden omschreven. Biggelaar Parket is 62 jaar geleden opgericht door opa Biggelaar en wordt inmiddels  - samen met zijn vader - geleid door Tom. 

 


Tom is nu vooral te vinden op kantoor en in de winkel, maar hij heeft zijn eerste 12 jaar op de vloer doorgebracht. Zo leerde hij de kneepjes van het vak en heeft hij elke vloer en ondervloer zo’n beetje gezien. Een echte vakman dus en dat helpt wanneer je klanten in de winkel adviseert over de juiste vloer. 


Biggelaar Parket legt ongeveer 7000 m2 vloer per jaar, waarvan zo’n 60 tot 70 procent hout. Voornamelijk eiken planken en visgraat. Hoe ze zich onderscheiden? Ze hebben een prachtige en grote showroom en nemen veel tijd voor hun klanten. Zoals het een familiebedrijf betaamt zijn ze gericht op het behouden van hun goede naam door goede service. 


Particuliere klanten uit de regio weten hen te vinden voor het leggen van een parketvloer voor in huis maar soms zitten daar ook speciale projecten bij.

“Veel projecten zijn relatief simpel dankzij onze vakkennis, maar soms hebben we een project waar meer bij komt kijken.. Dan bellen we Dick Heijster.” - zegt Tom Biggelaar. Tom vertelt dat hij al 8 jaar klant is bij Bijlard, naar volle tevredenheid. De lijm doet wat het moet doen maar de expertise van Dick en de snelheid waarmee hij reageert is voor ons onderscheidend.
Tom gaat verder over zo’n speciaal project: “Een voorbeeld van zo’n project is een traprenovatie waarin het trappenhuis bekleedt is met aluminum traanplaat. “Tot nu toe kregen we weinig hechting hierop. Verwijderen is geen optie want dat kost te veel tijd, geld en zorgt voor schade aan de trap.”

Bij een speciaal project stuurt Tom altijd wat foto’s van de situatie en de vloer. Tom geeft aan dat een reactie bij andere partijen soms wel 3 dagen op zich laat wachten en dat je ook elke keer iemand anders aan de lijn krijgt. Zijn directe lijntje met Dick is wel even iets anders. “Dick reageert gewoon heel snel en dat is prettig. Daardoor kan ik snel naar onze klant een advies uitbrengen en een aanbieding doen. Dat komt heel professioneel over en we geven onze klant niet de kans over te lopen naar een concurrent.”

Ook bij grote projecten wordt vaak de hulp van Bijlard ingeroepen. Bij grote projecten wil je absoluut voorkomen dat er iets fout gaat. Een optimale verlijming en hechting is hierbij essentieel. Biggelaar Parket kan zelf een oppervlakte vochtmeting uitvoeren maar voor dit soort projecten is er meer nodig. “Dick doet een meer geavanceerde vochtmeting dan wijzelf kunnen. Hij kapt een stukje beton uit en doet hiermee een speciale carbid meting. Met zo’n carbid meting meet je ook het vochtgehalte dieper in de vloer.”
Tom geeft aan het samenwerken met experts ook zekerheid en vertrouwen geeft richting opdrachtgevers, en dat ze daarmee opdrachten gegund krijgen. “Maar het belangrijkste is natuurlijk de dienstverlening richting onze klanten. Daar winnen we opdrachten mee en behouden we onze goede familienaam.”
Bijlard 2K-Pu
Bijlard MS Floor 20kg

“Dick reageert gewoon heel snel en dat is prettig. Daardoor kan ik snel naar onze klant een advies uitbrengen en een aanbieding doen. Dat komt heel professioneel over en we geven onze klant niet de kans over te lopen naar een concurrent.”YouTube Facebook Twitter Andere share mogelijkheden

Datum: 26-01-'21

< Terug naar overzicht

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:


aanmelden
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten