Home Producten Uw eigen Private Label? Blog Contact
Bijlard International is sinds 2012 agent en distributeur van het gerenommeerde merk Dynea.
 
Bijlard levert voornamelijk Prefere lijmen voor industriële en houtverwerkende bedrijven, voor dragende en niet-dragende constructies. De lijmen zijn bij voorkeur geschikt om snel constructies aan elkaar te verlijmen, dat kan variëren van 30 tot 180 seconden.
 
Prefere vult het uitgebreide assortiment houtlijmen van Bijlard Int. uitstekend aan met MUF-, UF- en EPI-lijmen en wij zijn het oor en oog van Dynea in de Benelux. Door de intensieve samenwerking komt men tot een perfect product voor de eindverbruikers.
 
Meer over Dynea
 
We innoveren, ontwikkelen, produceren en verkopen houtlijmsoorten voor klanten in Europa. Onze samenstellingen variëren van aminoharsen tot polyurethaansoorten, emulsiepolymeren en hotmelt-lijmen. Met onze diepgaande chemische expertise en decennia ervaring leveren wij complete en hoogwaardige chemische oplossingen, waaronder lijmen, apparatuur, gereedschap, software en consultingservices.
 
 
Naast de speciale houtlijmen leveren we ook additieven aan de coatingindustrie, gietharsen, isolatieharsen en andere gerelateerde producten.
 
Onze activiteiten zijn onder meer:
Houtlijmoplossingen, -technologieën en -services
Industriële coatingadditieven
Ontwerp en licentieverlening voor een fabriek voor formaldehydeproductie.
Services, waaronder tankreinigingsservices, analyseservices, services op het gebied van chemische regelgeving en maakloonservices.
 

Dynea is een zelfstandig bedrijf en volledig in eigendom bij particuliere Noorse investeerders, het management en de werknemers. De totale omzet bedroeg circa 950 miljoen NOK (110 miljoen euro) in 2014 en we verkochten ongeveer 150.000 metrieke ton aan producten. Dynea heeft ongeveer 200 enthousiaste lijmprofessionals in dienst.
 
We kunnen terugkijken op een lange geschiedenis, tot 1947. Tot 2000 was het bedrijf onderdeel van de beursgenoteerde industriegroep Dyno, waar het de chemische tak van de groep vormde. In 2000 werd het bedrijf een onderdeel van de nieuw gevormde Dynea Group, waarbij de hars- en lijmactiviteiten van Dyno, Neste Chemicals en Perstorp werden samengevoegd. De Dynea Group werd in delen ontmanteld en verkocht in de periode van 2007 tot 2013, toen het huidige Dynea werd opgericht en verkocht aan Eltek Holding in Noorwegen.
 
Waar zijn wij actief
 
Wij zijn een marktleider op de Europese houtlijmmarkt en hebben een brede portfolio van lijmsoorten voor de houtverwerkende industrie. We verkopen ook aan klanten in Azië, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Het hoofdkantoor en de belangrijkste locatie van Dynea is in Lillestrøm, Noorwegen. Andere locaties zijn onder meer Dynea Hongarije en Nordalim (Denemarken). Bovendien hebben we maakloonproductie/contractproductie in Duitsland, Finland, Nederland, Oostenrijk en Italië.
 


Voor meer informatie over onze producten neemt u contact op met Ted Engelen, Sales Manager Bijlard International.
 
Telefoon: +31 (0)6 – 22 45 27 47
 
Klik HIER om direct naar de Dynea-producten te gaan.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:


aanmelden
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten