HomeProductenNieuwsDynea®ProjectenVideo'sOver onsVacaturesContact

Bijlard International blijft zitskiër Jeroen Kampschreur ondersteunen

Op dit moment vinden in Slovenië de WK para-alpine sklën plaats. Sinds 2017 ondersteunt Bijlard International Jeroen Kampschreur bij zijn sportieve ambities. En die zijn heel duidelijk: winnen, winnen en winnen. De eerste twee gouden plakken zijn inmiddels al binnen! Wilt u Jeroen volgen tijdens dit WK? Leest u dan dit bericht verder. En u kunt gelijk zien wie Jeroen is, want het verhaal wat wij vorig jaar met hem maakten, plaatsen we nogmaals!

Via deze en deze link kunt u Jeroen volgen via de Facebookpagina van de Nederlandse Ski Vereniging en via de website wintersport.nl, die de WK op de voet volgen. Komen er nog meer plakken bij?

Hieronder leest u wat Jeroen drijft in zijn ambities. Dit verhaal hebben wij vorig jaar in diverse media gepubliceerd maar het blijft actueel.....

Al 10 jaar verslaafd aan zitskiën, 6 jaar geleden zijn eerste echte wedstrijd en op Worldcup-niveau, dus het echte, serieuze werk, de laatste twee jaar, is de nu 18-jarige Jeroen Kampschreur aan een behoorlijke opmars bezig. Hij haalt sindsdien de ene prijs na de andere binnen. Met als absoluut hoogtepunt zijn kwalificatie voor de Spelen in Zuid-Korea. Een talentvolle sporter met de absolute wil het maximale uit de mogelijkheden te halen.

Des te meer reden voor Bijlard International om Jeroen financieel te ondersteunen. Uiteraard ontvangt Jeroen bijdragen van NOC-NSF, maar heeft ook een aantal persoonlijke sponsors om deze sport te kunnen beoefenen. En voor Bijlard International past het in het streven om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen. 
 
Directeur Peter Bijlard kent Jeroen al van jongs af aan, en was toen al onder de indruk van het doorzettingsvermogen van de jonge sporter. Verschillende sporten passeren tijdens het gesprek de revue: rolstoelbasketbal, rolstoelhockey en zeilen. Totdat hij uiteindelijk zijn grote passie vond in het skiën. Niet geheel ongevaarlijk, zo laat Jeroen een aantal behoorlijk schokkende filmpjes zien van crashes, maar daar laat hij zich niet door uit het veld slaan. 
Geen angst is het devies van de familie Kampschreur. Als je als kind geboren wordt met een dergelijke handicap zit er niets anders op. Zo is hij ook opgevoed: zelfredzaamheid stond voorop, en de wil om alles uit het leven te halen, ook als lichamelijk gehandicapt kind.

Peter Bijlard en Jeroen Kampschreur bezegelen
hun overeenkomst met een stevige handdruk.

   
Op de vraag aan Jeroen op welke disciplines hij uitblinkt, noemt hij eigenlijk bijna alles op: slalom, reuzenslalom, super g, down hill en supercombinatie. Op 4 van de 5 disciplines heeft hij inmiddels een medaille gewonnen, alleen down hill ontbreekt nog. "Maar daar ben ik heel hard voor aan het trainen," zo verzekert Jeroen ons.
Hij herinnert zich zijn eerste medailles nog die hij won eind 2016: in november Europa Cup en in december zijn meest memorabele, de 1e plaats in de World Cup in Skt. Moritz. 
De ontwikkeling van Jeroen wordt nauwgezet gevolgd door de Nederlandse Skivereniging, onder leiding van een hoofdcoach en onder toeziend oog van technisch directeur Wopke de Vegt.
 
Zijn intensieve sportcarrière combineert hij nu nog met een Havo-opleiding die hij volgt op het Beekdal-lyceum in Arnhem, vlakbij Topsportcentrum Papendal waar hij het grootste deel van zijn tijd traint en woont. Het Beekdal-lyceum is een topsport talentenschool. Helemaal ingericht op sportende leerlingen met een aangepast lesrooster voor optimale trainingsmogelijkheden.
Want sporten is natuurlijk geweldig maar uiteindelijk zal ook Jeroen aan een maatschappelijke carrière moeten denken. Maar voorlopig is Jeroen nog niet verzadigd; prijzen winnen is verslavend dus als het even kan wil hij zo lang mogelijk doorgaan. Volgens eigen zeggen is hij nog niet uitgeleerd en liggen er nog voldoende uitdagingen.
 
Naast school en trainen is Jeroen ook ambassadeur van de Cruyff Foundation; voor hem houdt dat in dat hij af en toe spreekbeurten houdt, die mensen moet inspireren altijd hun grenzen te verleggen, invalide of niet en het zoeken naar nieuwe uitdagingen.
Door de vele buitenlandse trainingsstages heeft hij daar eigenlijk te weinig tijd voor, maar als het even kan maakt hij er toch tijd voor.
 
Op de vraag aan Peter Bijlard waarom hij Jeroen sponsort is het antwoord heel simpel: "mensen helpen die anderen inspireren is eigenlijk geen sponsoring, maar een voorrecht. We helpen Jeroen graag met het verwezenlijken van zijn droom. De sponsoring is voorlopig tot half maart. Daarna kijken we weer verder."
 


Jeroen volgen kan op www.jeroenunlimited.com
 

Facebook Twitter Google+ Andere share mogelijkheden

Datum: 24-01-'19

< Terug naar overzicht

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:


aanmelden
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten