HomeProductenNieuwsDynea®ProjectenVideo'sOver onsVacaturesContact

Het kan altijd nóg beter!

Vaak wordt de vraag gesteld of producten nog beter kunnen worden gemaakt? “Daar is eigenlijk geen twijfel over”, bevestigt directeur Peter Bijlard. “De kwaliteit van onze producten is al hoog, maar op ons laboratorium en productie wordt in een prima samenwerking gestreefd om die nog beter te krijgen.

Bijlard International, sinds 1956, is een échte lijm-producent: Een producent van hoogwaardige lijmen en kitten, die zij levert aan de eindverbruiker en via de (tussen)handel. Bijlard is al sinds jaar en dag sterk vertegenwoordigd in vele industrieën en sinds 7 jaar maakt het bedrijf een sterke opmars in o.a. de parketbranche, met een compleet assortiment vloerlijmen en aanverwante artikelen.
 
Vaak wordt de vraag gesteld of producten nog beter kunnen worden gemaakt?  “Daar is eigenlijk geen twijfel over”, bevestigt directeur Peter Bijlard. “De kwaliteit van onze producten is al hoog, maar op ons laboratorium en productie wordt in een prima samenwerking gestreefd om die nog beter te krijgen. Door testen, onderzoeken en uiteindelijk toepassen krijgt de eindverbruiker een nog beter product. 
De vraag vanuit de markt is eigenlijk simpel; het moet groener en duurzamer, zonder kwaliteitsverlies. Uniek is de input van onze klanten en deze is misschien nog wel het allerbelangrijkste. Uiteindelijk weten zij veel beter dan wij, hoe en waar de lijmen worden toegepast en hoe de verwerkbaarheid van onze producten in de praktijk is. Dus zoeken naar verbeteringen, samenwerkingen en mogelijkheden”.
 
Dat die onophoudelijke zoektocht zijn vruchten afwerpt, zal men kunnen zien op de komende Interieur Collectie Dagen 2019 in Gorinchem. Van 15 t/m 17 september zal Bijlard weer present zijn op deze toonaangevende vloeren beurs. Bijlard International zal 3 nieuwe producten voorstellen aan de markt: de MS-2K FLOOR, de Sqraper® A3 en PVC-lijm FLOOR.
 
 
MS2K FLOOR; het revolutionaire alternatief voor de PU-lijm
 
“We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk is er een groen en duurzaam alternatief voor de Polyurethaanlijm (PU-2K). De MS 2K FLOOR is een, in samenwerking met onze afnemers ontwikkelde, milieuvriendelijke 2-komponenten parketlijm die na 2 uur volledig belastbaar is. De unieke formule zorgt ervoor dat doorzweten van weekmakers in het hout wordt voorkomen en tevens geschikt is om hoogteverschillen tussen het hout en de ondervloer tot wel 100% op te vangen. Niet alleen is de lijm veel sneller droog, maar uit onderzoek is gebleken dat de vernetting nog beter is, waardoor de lijm twee keer zo sterk wordt! PU-lijmen zijn, zoals we allemaal wel weten, vanwege in de lijm aanwezige isocyanaten niet goed voor mens en milieu, dus wil je duurzaam kies dan MS2K”, stelt Peter Bijlard. 
 
PVC-lijm; transparant drogend
 
Als tweede nieuwe product wordt de PVC-lijm FLOOR aan de branche voorgesteld. Door de vele vragen vanuit de markt maar ook door de populariteit van PVC als vloerbedekking kon het toevoegen van deze lijm aan het assortiment niet uitblijven.
 
Peter Bijlard: “wij vinden dat wij hiermee een product hebben dat net weer even wat anders is. De lijm met extreem hoge tack, is wit als hij wordt opgezet en droogt na 20 tot 40 minuten transparant op. Het is dus eenvoudig te zien wanneer de stroken aangebracht kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat wij met deze lijm niet alleen voldoen aan de vraag vanuit de parketbranche maar ook kunnen we met dit product de woninginrichtersbranche bedienen”.
 

Sqraper; maakt de emmer tot de laatste druppel leeg
 
Ook nieuw is de Bijlard Sqraper A3®, speciaal ontworpen voor de nieuwe PVC-lijm FLOOR maar ook uitermate geschikt voor het opbrengen van contactlijmen. Door zijn unieke ontwerp maakt u iedere emmer tot de laagste druppel leeg. Door zijn robuuste uiterlijk gaat hij lang mee, is braamvrij en makkelijk schoon te maken!
 
Tijdens de beursperiode heeft het bedrijf een introductie-aanbieding: bij aankoop van minimaal 50 kg PVC-lijm FLOOR ontvangt men GRATIS een Sqraper® A3.
 
 Bijlard International nodigt iedereen uit voor een bezoek aan stand 209 op de Interieur Collectie Dagen 2019 in Gorinchem. De beurs is van 15 t/m 17 september. Facebook Twitter Google+ Andere share mogelijkheden

Datum: 05-09-'19

< Terug naar overzicht

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:


aanmelden
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten