Home Producten Uw eigen Private Label? Blog Contact

MVK Parket - Case Study

"Waarom MVK Parket al jaren klant van Bijlard is"

Martijn van Karsen is 25 jaar geleden als parketteur begonnen in het bedrijf van zijn vader en heeft van hem de fijne kneepjes van het vak geleerd. Daarna heeft hij nog een aantal jaren bij een andere parketspecialist gewerkt totdat het in 2008 tijd was om voor zichzelf te beginnen. Vanuit zijn eenmanszaak MvK Parket bedient hij nu voornamelijk klanten in regio Den Haag. 


Martijn heeft zich gespecialiseerd in het leggen en aanhelen van traditionele parketvloeren maar natuurlijk legt hij ook laminaat, PVC, stroken-, visgraat-, Hongaarse punt- en massiefparket. Ook voor traprenovaties kunt u terecht bij MvK Parket. “Ik doe eigenlijk alles”


Vroeger had hij een eigen showroom maar tegenwoordig niet meer. Hij vertelt: “Ik ben liever op zaterdag vloeren aan het leggen. Om toch klanten te kunnen ontvangen heb ik bij de groothandel een plek waar dat kan. Dat werkt prima voor mij.”


Hoe zijn klanten hem weten te vinden? Eigenlijk alles door mond-tot-mondreclame. “Ik doe niet aan adverteren, alles komt via-via binnen. Dat gaat goed. Ik ben eigenlijk te druk.”


Martijn werkt meer dan 2 jaar met de producten Bijlard PU-2K en Bijlard MS Floor.


Naast de lijm is ook de dienstverlening van Dick een reden om met Bijlard lijm te werken. “Kijk, de lijm moet plakken en dat doet het ook maar het is de klantgerichtheid van Bijlard die de doorslag geeft.”


In sommige situaties is het namelijk prettig om even contact te hebben met een expert om te overleggen. “Vaak heb ik zelf al een goed idee maar dan is het toch fijn om even een second opinion te hebben. Vroeger had je maar 1 soort lijm die je overal voor kon gebruiken. Nu heb je veel soorten lijm, waarbij elk type lijm zijn eigen specifieke toepassing heeft. Je kunt niet meer 1 emmer lijm pakken voor alle vloeren.” Dick helpt Martijn om de juiste keuze te maken in het kiezen van de lijm. 


Het verwijderen van oude lijmresten is zo’n geval. In principe wil Martijn altijd alle vloerbedekking er af hebben maar soms lukt dat niet goed. “Dan bel ik Dick. We lopen dan samen even door de situatie heen en ik krijg gelijk advies via de telefoon.” Martijn waardeert de korte lijn met Dick. “Kijk, bijna alle vertegenwoordigers kunnen inhoudelijk helpen maar Dick neemt gewoon altijd gelijk op. Dat is zeer prettig, want dan kan ik gelijk door. Dáár schort het nog wel eens aan bij anderen.”


Martijn maakt ook regelmatig gebruik van de gratis dienstverlening van Bijlard om een carbid meting te doen, als zijn eigen indicatie meting geen uitsluitsel geeft. “Ik wil geen risico lopen dat de vloer er uit klapt, dus als ik ook maar een beetje twijfel, vraag ik Dick om een carbid meting.” Ook daar reageert Dick super snel op zodat Martijn niet uit zijn planning loopt. “Als ik ‘s middags bel rijdt hij vaak de volgende ochtend eerst even naar mij toe. Omdat ik zo snel wordt geholpen kan ik dus ook snel door. “Kijk, de lijm bij Bijlard is gewoon goed maar door de klantgerichtheid en de snelheid waarmee ik wordt geholpen om mijn werk voor klanten goed te doen, blijf ik klant.”

Bijlard PU-2K

 

Bijlard MS Floor 20kg

“Dick is één van de weinige vertegenwoordigers die altijd zijn telefoon opneemt als ik advies nodig heb. Zo kan ik snel door en loopt mijn werk geen vertraging op.”


YouTube Facebook Twitter Andere share mogelijkheden

Datum: 09-02-'21

< Terug naar overzicht

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:


aanmelden
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten