HomeProductenNieuwsDynea®ProjectenVideo'sOver onsVacaturesContact

Retrailer geeft oldtimers tweede leven

Je hebt bedrijven in je klantenbestand waarvan je soms denkt: “wat doen die nou precies en welke lijmen gebruiken zij om het uiteindelijke doel te realiseren”? Zo’n bedrijf is bijvoorbeeld Retrailer uit De Meern.

Gevestigd op het industrieterrein Oudenrijn, bouwen en verbouwen zij allerhande verkoopwagens en foodtrucks; oldtimers worden opgeknapt en veranderd in nostalgische mobiele eetgelegenheden.
 
En dat is natuurlijk ook de charme van de oprukkende food-festivals. Vanuit de hypermoderne inrichtingen die de foodtrucks herbergen, worden de heerlijkste gerechten bereid, maar onderdeel van het concept is, dat het oog ook wat wil. Je verkoopt nou eenmaal meer als je eerst aan de buitenkant opvalt; “je krijgt maar één kans voor een eerste indruk”.

Oude ambulances, vrachtwagens en aanhangwagens van tientallen jaren geleden, die eigenlijk al opgegeven waren, worden door Johan en collega Ben een tweede leven gegeven. En die wagens ademen natuurlijk de sfeer uit van nostalgie.


Accountmanager Rupert Agnes (l) en Johan Lameris bij een omgebouwde brandweerwagen.

Toch ook de charme van de food-festivals, die zoals gezegd de laatste jaren een opmars maken. Iedere regio heeft inmiddels zijn jaarlijkse of tweejaarlijkse drukbezochte festival.

 
Deze mobiele eetgelegenheden moeten wel tegen een stootje kunnen. Daarom kozen de mannen van Retrailer voor de producten van Bijlard. Waar het de eerste bestellingen een paar kokers betrof, wordt het aantal bestellingen en gekozen producten steeds groter.
Johan Lameris: “wij hebben gemerkt dat wij met de Bijlard CS60 vrijwel alle materialen muurvast aan elkaar kunnen bevestigen. Het is zelfs zo sterk dat wij steeds minder schroeven gebruiken, en dus ook weer minder gaten waar vocht in zou kunnen komen”. 
Ook een door Retrailer veel gebruikt product is de Bijlard Spuitlijm Rood. Die wordt gebruikt om grote oppervlakten goed te kunnen verlijmen, zoals wanden en vloeren. Die dan natuurlijk vuil- en waterdicht worden afgewerkt met Bijlard CS60, om inwerking van vocht te voorkomen. Een voordeel als er veel schoongemaakt moet worden.
 
Regelmatig experimenteren Johan en Ben met de producten van Bijlard om te kijken of zij weer nieuwe toepassingen kunnen bedenken, al dan niet in overleg met accountmanager Rupert Agnes van Bijlard. Vol lof zijn ze over de nuttige adviezen vooraf maar ook tijdens bepaalde constructiewerkzaamheden. “Voor Rupert is geen enkele moeite te veel, en als startende ondernemers is het heel fijn om op een betrouwbare leverancier te kunnen rekenen”, zo besluit Johan.
 


Regelmatig demonstreert Rupert Agnes nieuwe toepassingen en nieuwe lijmen voor Retrailer.Retrailer is specialist in carrosseriebouw, installatietechniek, koeltechniek en een fraaie afwerking. Alles is bij ons in creatieve en deskundige handen. We denken graag mee over de beste aanpassingen voor jouw mobiele eetgelegenheid. 


Facebook Twitter Google+ Andere share mogelijkheden

Datum: 10-11-'17

< Terug naar overzicht

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:


aanmelden
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten