HomeProductenNieuwsDynea®ProjectenVideo'sOver onsVacaturesContact

Samen sterk

Peter Teunisse en Dennis Schuiling besloten begin dit jaar hun krachten te bundelen en samen een parketspeciaalzaak te beginnen: Wando Parquetfloor. Dat is niet helemaal uniek, want er worden dagelijks nieuwe bedrijven gestart, al dan niet gezamenlijk, maar deze samenwerking heeft wel een historie.

Twee Zoetermeerse “vakidioten” die hun sporen op de vloer al ruimschoots hebben verdiend, allebei getroffen door de crisis van 2008, maar wel de juiste keuzes hebben gemaak
Beiden hebben namelijk in het verleden al een eigen winkel gehad. De vader van Peter begon 40 jaar geleden Wando, toen nog een doe-het-zelf zaak, machineverhuur en houtzagerij. Zoetermeer ontwikkelde zich tot een groeistad en er werden meerdere vestigingen geopend. Het hoogtepunt was het filiaal aan de Leeuwenhoeklaan, dat was een echte parketspeciaalzaak. Twintig jaar geleden kwam Peter in de zaak, haalde allerlei diploma’s en samen met zijn vader bouwden zij de winkel sterk uit.
Eind 2015 besloot de vader van Peter te stoppen, mede door de crisis die al enkele jaren aan de gang was, en hij verkocht de showroom. 
Peter Teunisse: “In 2016 startte ik als zzp-er en in 2017 nam ik de naam Wando over van mijn vader. Zonder de ballast van de winkels en in opdracht van derden proberen te overleven, veel parketteurs zullen zich daarin vast herkennen.”
Ook Dennis Schuiling ondervond de problemen van de crisis en moest met zijn winkel in Bergschenhoek stoppen en voor derden aan de slag te gaan. Hij richtte zich met zijn bedrijf Schuiling Vastgoedonderhoud op een breder segment, maar het leggen en renoveren van houten vloeren bleef het grootste deel van de klussen. Beide vrienden overleefden de crisis. 
                                            
                                                                                                                                   
Alle bussen zijn opnieuw bestickerd. Inmiddels rijden er 3 bussen rond; ook zoon Jelle Schuiling (helemaal links) is onderdeel van het team van Wando Parquetfloor.
                                                                                                       

Grote wens
Onlangs namen zij het besluit om samen een parketspeciaalzaak te beginnen waar zij klanten in de showroom kunnen ontvangen. Het delen van kennis, klanten en opslag bleek een gouden greep.
 
Dennis vertelt: “Een nieuwe parketspeciaalzaak was voor ons allebei een grote wens. Het werken voor derden is natuurlijk heel leuk, want het is hartstikke divers, maar de verkoop, het leggen en de afwerking in één hand houden is heel bevredigend. Daarnaast kunnen wij nu zelf ook keuzes maken met welke producten wij willen werken. Niet alleen de lijmen, maar ook het hout en de afwerking.

Accountmanager Dick Heijster (tweede van rechts) van Bijlard International is de steun en toeverlaat voor alle technische adviezen.
 

Het is algemeen bekend dat ik een sterke voorkeur heb voor het werken met de FLOOR-producten van Bijlard International. De afgelopen jaren heb ik zelfs met reclame van Bijlard rondgereden op mijn wagens! De service, ondersteuning en advies zijn top bij dit bedrijf. Accountmanager Dick Heijster is al jaren ons vaste aanspreekpunt, hij is altijd bereikbaar. Voor ons is het ideaal dat zij ook gevestigd zijn in Zoetermeer, zo kunnen wij namelijk altijd spullen afhalen. Met enige regelmaat testen wij voor hen ook nieuwe producten. Vorig jaar hebben wij de MS-FLOOR Booster voor Bijlard, die toen nog in de ontwikkelingsfase zat, als eerste getest. Over dat nieuwe product ben ik echt heel enthousiast.”
 
Traditioneel en vernieuwend
Peter vult aan: “Eigenlijk is het wel uniek dat wij samenwerken, het zijn toch twee culturen onder één dak. Ik werk het liefst traditioneel, niet alleen bij het leggen maar ook met het afwerken. Dennis daarentegen is altijd met nieuwe ontwikkelingen bezig. Zo is hij de laatste tijd veel bezig met het organisch afwerken van vloeren. Dat houdt in dat met natuurlijke materialen de houten vloer wordt verwerkt en afgewerkt. Het eindresultaat is van hoge kwaliteit en geeft een zorgeloze vloer. Dit proces is ontwikkeld samen met Albert van Capelleveen. Waar we ook heel blij mee zijn is dat we DNA coloured-copy vloeren kunnen maken. Dat betekent dat we de RAL-kleuren die verwerkt zijn in de muren kunnen kopiëren naar een gelijke tint in de vloer. Daarmee zijn wij echt uniek!”
Peter en Dennis zijn blij met de samenwerking: “We vullen elkaar prima aan. Op deze manier komt een klant bij ons nooit tevergeefs langs! We zijn nu een paar weken bezig, maar de loop zit er al aardig in. Tot nu toe hebben wij iedere zaterdag (de enige openingsdag, de rest van de dagen is op afspraak, red.) klanten over de vloer gehad. We zijn zeer optimistisch over de toekomst”.
 
Wando Parquetfloor werkt uitsluitend met leveranciers waar zij 100% vertrouwen in hebben: Bijlard International voor de FLOOR-producten, Invent Parket, Albers Parketgroothandel en T&G Wood voor het hout, PPC voor de accessoires en Rigo Verffabriek voor de latex en bio-olie voor de DNA-vloeren.  

Dit artikel is onlangs geplaatst editie 11 van VloerenbusinessMagazine.  Facebook Twitter Google+ Andere share mogelijkheden

Datum: 22-11-'18

< Terug naar overzicht

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:


aanmelden
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten