Home Producten Uw eigen Private Label? Blog Contact

Tomesen en Bijlard leggen en bevestigen bijna 1000m2 bamboe in Zeist

Veel projecten zijn al onder handen genomen door Wilbert Tomesen van Tomesen Parket uit Braamt (Gld) maar zo af en toe zitten daar bijzondere tussen. Het leggen van bijna 1000 m2 hoogkant Bamboe van Moso in de entree, trappen, wanden, plafonds en de zitruimte op de begane grond in de nieuwbouw van de KNVB-campus mag toch wel een huzarenstukje worden genoemd.

Op 1 september is de KNVB-campus in Zeist opgeleverd, de vloeren, trappen en plafonds werden dus al voor die datum door Tomesen geïnstalleerd.
“Zeist” is al 50 jaar het kloppend hart van voetballend Nederland. Voetbal is veruit de grootste sport in Nederland met meer dan een miljoen beoefenaars.
 
De laatste jaren was er dringend behoefte aan meer ruimte om klaar te zijn voor de toekomst. Met de bouw van de KNVB Campus staat er straks een prachtig gebouw, waar straks de nationale selecties trainen, trainers worden opgeleid, scheidsrechters aan de arbitrage kunnen werken, sportbestuurders elkaar kunnen ontmoeten en waar geblesseerde voetballers kunnen revalideren.
 
Een gebouw dat straks zeer intensief gebruikt gaat worden, en daarnaast een visitekaartje van de KNVB moet zijn, verdient daarom alleen al de hoogste kwaliteit materialen.
En dat komt goed uit, want Tomesen is één van de weinige parketbedrijven in Nederland die puur en alleen hout leggen. Geen laminaat en pvc. Met 24 mensen, waarvan de meeste op de vloer of in de eigen fabriek werken, richt Tomesen zich op het echte ambacht. De laatste jaren is Tomesen meer en meer uitgegroeid tot een totaalleverancier, niet alleen voor vloeren, maar ook voor wanden en zelfs plafonds die in de eigen fabriek zoveel mogelijk worden voorbereid. Daarnaast doet Tomesen veel tekenwerk zelf en maken zij ook de meubels. Voor het vloerengedeelte werkt Tomesen al enige jaren intensief samen met Dick Heijster van Bijlard International, leverancier van o.a. Ankerweld producten, om die hoge kwaliteit te waarborgen.
 
Voor het verwerken van de meer dan 1000 m2 bamboe werden bijna 50 emmers Ankerweld MS-polymeer gebruikt. Niet alleen voor de vloeren maar ook voor de trappen naar de eerste verdieping, die ook met bamboe hoogkant zijn bekleed. Heijster: “Er is gewerkt met diverse kleuren bamboe, en juist daarom zijn de diverse kleuren lijm zo uitstekend toepasbaar. Bij de donkere kleuren hout is er gewerkt met Ankerweld MS-Floor mahonie en bij de lichte kleuren met de kleur naturel/eiken. Deze lijmen dichten ook oneffenheden zeer goed af zodat er niet met schuurstof gevoegd hoeft te worden. Voor het egaliseren is gebruik gemaakt van Egaline 12 van Bijlard.”
 
De vloer is in zijn geheel afgewerkt met Royl 2K, een product van RIGO verffabriek. Op de vraag waarom er voor bamboe is gekozen was Wilbert heel duidelijk: “ook bij de KNVB wordt gekozen voor een ecologische en duurzame bouw, dus ook voor de afwerking. Een pre in dit geval is dat Tomesen, maar ook MOSO beiden PEFC/FSC gecertificeerd zijn. Dat bamboe van oorsprong een grassoort is, is een leuk detail. De link tussen de KNVB, gras en bamboe is dan gauw gelegd”.
 
Wilbert Tomesen is lovend over de samenwerking met Bijlard International. Sinds 3 jaar gebruiken zij de producten en in combinatie met de adviezen van Dick Heijster zijn er eigenlijk nooit problemen. “Voordat we beginnen met leggen, vragen we altijd of Dick de omstandigheden wil controleren; niets is zo vervelend dat als het project klaar is, de vloer eruit klapt, omdat we in het voortraject niet zorgvuldig zijn geweest. En bij Bijlard is dat in goede handen, hebben wij gemerkt”. En niet alleen in het voortraject zijn de adviezen welkom. Ook tijdens het leggen houdt Dick de vinger aan de pols en is regelmatig op de vloer te vinden. Bij dit project was het van belang om het vochtpercentage van de anhydriet dekvloer goed in de gaten te blijven houden. In samenwerking met aannemer Van Wijnen Bouw werden er heaters op de anhydriet dekvloer geplaatst om de droging tot maximaal 0,5 procent restvocht te versnellen vanwege de zeer strakke tijdsplanning van het project. Heijster ondersteunde het drogingsproces met het regelmatig uitvoeren van carbidmetingen. Dit leidde tot een perfecte ondergrond die verder ook geen problemen heeft opgeleverd. Nu het project is opgeleverd zal Tomesen ook regelmatig het onderhoud blijven uitvoeren aan de vloeren en het overige houtwerk.
 
gepubliceerd in Parketblad, editie 10 2016


YouTube Facebook Twitter Andere share mogelijkheden

Datum: 27-03-'17

< Terug naar overzicht

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:


aanmelden
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten