HomeProductenNieuwsDynea®ProjectenVideo'sOver onsVacaturesContact

World Solar Challenge met een klein tintje Bijlard International

Afgelopen week is de World Solar Challenge van start gegaan in Australië. Deze editie, die opmerkelijk veel aandacht krijgt op radio en televisie, is van start gegaan met 3 teams uit Nederland, en niet geheel toevallig drie universiteitsteams: Solarteam Twente, Solarteam Eindhoven en een wagen van het Nuon Solarteam, gebouwd door studenten van de TU Delft.

De World Solar Challenge krijgt juist nu veel aandacht gezien alle ontwikkelingen rondom het gebruik van energie, fossiele brandstoffen en duurzaamheid. Deze jaarlijkse race wordt veelal gebruikt door Technische Universiteiten om nieuwe technieken te testen, maar uiteraard ook als prestigeproject.
 
Bijlard International heeft tijdens de ontwikkeling van de wagen van Solarteam Eindhoven een kleine bijdrage mogen leveren. De MDF-platen, die gebruikt worden voor mallen waarin de stoelen en de accubakken worden uitgefreesd, zijn aan elkaar verlijmd met PU Classic. Uiteindelijk zijn de mdf-platen op dusdanige wijze bewerkt, dat de stoelen en accubakken kunnen worden gegoten. Het moet namelijk ook allemaal lichtgewicht materiaal zijn.
 


De keuze voor PU-classic is gebaseerd op de uitmuntende eigenschappen van deze lijm.  De PU-classic is een vloeibare, (zee-) watervaste, 1-component polyurethaan houtlijm voor binnen en buiten. Speciaal voor het verlijmen van hout en in combinatie met andere materialen, zoals metaal, beton en kunststof. 
 
Uiteraard wensen wij het Solarteam Eindhoven heel veel succes met de wedstrijd!
 
Update: het Solarteam van de TU Delft is inmiddels wereldkampioen geworden. De finish was vannacht in het Australische Adelaide. 

https://worldsolarchallenge.org/dashboard/map
Facebook Twitter Google+ Andere share mogelijkheden

Datum: 12-10-'17

< Terug naar overzicht

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:


aanmelden
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten