HomeProductenNieuwsDynea®ProjectenVideo'sOver onsVacaturesContact

“Er is geen enkele reden meer om polyurethaanlijmen te blijven gebruiken”

De zoektocht naar verbetering van producten vindt niet alleen plaats in het laboratorium, maar ook door intensieve contacten met afnemers. Zij zijn vaak de voedingsbodem voor innovaties of nieuwe toepassingen van bestaande producten. En uiteindelijk ook de sleutel voor het succes van een nieuw product.

Op Domotex Hannover, jl. januari, werd de MS 2K FLOOR aan de vloerenbranche voorgesteld; een supersnelle, milieuvriendelijke 2-komponenten MS FLOOR parketlijm. Eigenlijk een logisch vervolg op de Booster die op Domotex 2018 werd geïntroduceerd, een activator die de doorharding van de MS Floor parketlijm versnelt. Als je de booster en de lijm mengt en vervolgens aanbrengt, hardt de lijm al binnen 2 uur uit in plaats van de gebruikelijke 24 uur. Daarnaast is de lijm tot twee keer zo sterk, een unieke serendipiteit, ontdekt door Patrick Lew, medewerker van het laboratorium van Bijlard. 
Parketteurs zijn zeer te spreken over de Booster, alleen was de verpakking wat aan de grote kant. Daardoor moest er te vaak lijm worden weggegooid, erg zonde en niet zo milieuvriendelijk. Op basis van feedback uit de markt is er besloten om van 20 naar 10 kilogram te gaan: 9,75 kg MS Floor component A en 0,25 kg component B, maar nu als complete set.
 
Praktische tips
Begin december was Bijlard International betrokken bij een groot project in Waalre, waar in een nieuwbouwhuis een visgraat Chapel vloer van bijna 200 m2 moest worden gelegd. Henk Pruysen van HP Vloeren riep daar de hulp in van Dick Heijster, accountmanager bij Bijlard International. 
Na een aantal grondige vloerinspecties begon Pruysen begin december met leggen. Pruysen: “bij het leggen van mijn vloeren gebruik ik heel vaak PU 2K lijm, meestal vanuit een vaste gewoonte. Op verzoek van Dick heb ik bij dit project gewerkt met de Booster, en ik moet zeggen dat het werken met de lijm in combinatie met de Booster mij bijzonder goed is bevallen. De lijm smeert lekker uit en is supersnel droog. Wel heb ik Dick een aantal tips aan de hand gedaan, met name aan de praktische kant. Het is dan ook leuk om te zien dat Bijlard aan de hand van de tips een mooi en nieuw product heeft bedacht. ”
HP Vloeren, gevestigd in Gorinchem legt vloeren in heel Nederland. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor grote projecten draait Henk zijn hand niet om.
HP Vloeren staat garant voor perfecte plaatsing van parketvloeren en adviseert de consument welke onderhoudsproducten er gebruikt moeten worden voor een jarenlange zorgeloze vloerbeleving. 

190 m2 Chapel Parket werd door Henk Pruysen ingelijmd met MS FLOOR Booster. Uit dit project werd de MS 2K FLOOR ontwikkeld, waarmee Bijlard International een alternatief heeft voor de PU 2K.
 
Geen enkele reden
Bijlard International geeft met de introductie van de MS 2K FLOOR aan, dat er een alternatief voorhanden is. Het bedrijf is van mening dat er geen enkele reden meer is om de polyurethaanlijmen te blijven gebruiken. Deze lijmen bevatten oplosmiddelen en isocyanaten en zijn op termijn schadelijk voor milieu en mens. Met de komst van deze nieuwe innovatie neemt Bijlard International een grote stap in de toekomst met het beperken van de nadelige effecten op mens en milieu.Op de toonaangevende vakbeurs Interieur Collectie Dagen
(voorheen VloerenVakbeurs) zal de MS 2K FLOOR volop worden gepromoot.

Dit verhaal is eerder geplaatst in de april-editie van VloerenBusinessMagazine. 
 


Facebook Twitter Google+ Andere share mogelijkheden

Datum: 30-08-'19

< Terug naar overzicht

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:


aanmelden
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten