HomeProductenNieuwsDynea®ProjectenVideo'sOver onsVacaturesContact

“Relatie met leverancier is net een huwelijk….”

Al 15 jaar gebruikt Interemm uit Emmeloord de lijmen en kitten van Bijlard, en al die jaren wil eigenaar Andre Mulder graag zijn verhaal vertellen. En net als bij andere bedrijven is er veel te vertellen over alle ups en downs.

Interemm heeft zich in zijn 15-jarig bestaan gespecialiseerd in interieur- en standbouw. Met name die laatste is zeer sterk onderhevig aan de economische fluctuaties. Maar in al die jaren is de standbouw gemiddeld 30% van de omzet. En daar zijn ze maar wat trots op! Enkele grote bedrijven maken al jaren gebruik van Interemm voor het ontwerpen, maken en bouwen van de stands in binnen- en buitenland, waaronder bv HK Living die onder meer staat op de Maison et Objet in Parijs. 
 
In 2003 begonnen Andre en zijn toenmalige compagnon, midden in de crisistijd, voor zichzelf. Overtuigd als zij waren van hun kwaliteiten gingen zij er hard tegenaan en na 1 jaar werd de eerste werknemer aangenomen. Tegen de stroom in groeide het bedrijf als kool. De beide eigenaren waren zich er terdege van bewust dat de groei van hun bedrijf afhankelijk was van de leveranciers waar zij mee werken.
Enkele jaren geleden kocht Andre zijn compagnon uit en ging, samen met zijn vrouw die nu mede-eigenaar is, door op de ingeslagen weg. En ook de moeilijke jaren van 2009 tot 2011 werden goed doorstaan en het bedrijf is nog steeds groeiende. Maar Andre benadrukt dat hard groeien niet meer prioriteit is. “Belangrijker is, dat wij het werk wat we nu binnen krijgen, aankunnen en volgens onze kwaliteitsstandaard kunnen verwerken. Groeien is leuk, maar dat betekent ook meer mensen en er komt weer een tijd dat het even wat minder gaat. En mensen ontslaan omdat je geen werk meer voor ze hebt, daar zit ik niet op te wachten.”
 


“Groeien is leuk, maar continuïteit van ons bedrijf staat voorop!”


Op de vraag waarom zij bij de start van het bedrijf voor de lijmen en kitten van Bijlard kozen, is het antwoord duidelijk: kwaliteit!  Andre Mulder: “toen wij in 2003 starten kenden wij salesmanager Ted Engelen al en daarom kwamen wij eerst bij hem uit toen wij op zoek waren naar een leverancier van uitstekende lijmen. Met Ted kunnen wij lezen en schrijven, hij past uitstekend in ons bedrijf, kent de mensen op de vloer en heeft daar regelmatig contact mee. Uiteraard spreek ik Ted ook regelmatig, maar de mensen die met de lijmen werken zijn natuurlijk belangrijk in het hele proces. Als zij problemen ondervinden merk ik dat natuurlijk ook gelijk in de afgewerkte producten. Geen moeite is Ted te veel en is goed bereikbaar als Dirk (chef werkplaats) hem belt als ze wat tips nodig hebben. Maar zoals in elke relatie heb je wel eens een zwak moment, en dat hebben we ondervonden toen we toch een keer wisselden van leverancier. Binnen een paar weken waren we weer terug bij Bijlard en hebben toen besloten om nooit meer te wisselen. Niet alleen kost het zoeken naar een leverancier veel tijd, maar het moet ook klikken. Daarom vergelijk ik het contact met onze leveranciers wel eens met een huwelijk. Je moet elkaar vertrouwen en de relatie onderhouden. En met de mensen van Bijlard lukt dat uitstekend!”
 
Interemm gebruikt veel spuitlijmen, rood en transparant, houtlijm, smeltlijm en lijmkitten:  CS 60, CS 40 transparant en High Tack. Interemm heeft veel projecten gedaan, klein en groot, maar het is te veel om alles op te noemen. Toch zijn er wel pareltjes waar Andre en zijn mensen opgetogen van worden: het gemeentehuis in Emmeloord, de onlangs gerealiseerde plaatselijke Rabobank, de inrichting van heel veel restaurants in Emmeloord en omgeving en bv een skybox in het stadion van FC Twente. “En achter elk project zit een mooi verhaal”, aldus een trotse Andre. 
Facebook Twitter Google+ Andere share mogelijkheden

Datum: 06-06-'18

< Terug naar overzicht

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen in uw vakgebied?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief:


aanmelden
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten